Sterns

Visdiefjes en Grote Sterns in opdracht voor stichting Het Zeeuwse Landschap 


Op dinsdag 28 maart was het zover, de lokvogels die zijn gemaakt voor Het Zeeuwse Landschap werden geplaatst op het dak van het nieuwe veldstation in Grenspark Groot Saeftinghe. Dit veldstation is nieuw gebouwd met oog op de natuur. Zo is de gevel geschikt gemaakt voor bijen, zijn er vleermuiskasten bevestigd, kunnen spreeuwen er zich vestigen en is er zelfs plek voor een kerkuil ingericht. Daarnaast is dus het dak ingericht als de ideale broedplaats voor sterns, met een flinke laag schelpen en grind. 

 

Om die visdiefjes te verleiden hier daadwerkelijk te gaan broeden, zijn er nu 13 lokvogels op het dak geplaatst. Hoe tof is dat?! 

Het origineel is geboetseerd door Marco van Antwerpen. Hierna heeft The Green Woman er een mal van gemaakt om ze vervolgens te kunnen vervaardigen in gietsteen. Waarna ze geschilderd zijn door Marco, erop lettend dat ze levensecht lijken. 

En helemaal leuk is het dat de media dit nieuws heeft opgepikt. Op zondag 2 april mocht ik weer even terug naar mijn creaties, Omroep Zeeland wilde graag het dak op voor zowel een TV-opname als voor op de radio. 

Ontzettend trots dat de visdiefjes nu op de juiste plek staan en heel erg benieuwd of het gaat werken! 
Laat die echte visdiefjes maar komen! 

 

Zie ook: 

Bericht op de website van de streekholders van Grenspark Groot Saeftinghe.

Bericht op Omroep Zeeland (met geluidsopname). 

Artikel in de PZC regio Hulst(te lezen met abonnement of account) 

En onderstaand artikel in de papieren krant: